Helpota ikääntyvän veteraanin arkea

23.4.2018 Helpota ikääntyvän veteraanin arkea

Ikääntyviä veteraaneja on noin 14 000. Iän myötä he tarvitsevat enemmän tukea arjessaan. Tutustu Suomen Veteraaniliiton toimintaan ja tule lahjoittajaksi!

Sotiemme veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään on elossa tällä hetkellä noin 45 000. Veteraanit lukeutuvat usein pienituloisten kansalaisten ryhmään, vaikka he näyttelevät Suomen itsenäisessä historiassa erittäin merkittävää osaa. Tarve veteraanien apuun ei ole loppumassa vähään aikaan. Sen sijaan avuntarve kasvaa veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä ikääntyessä. Tällä hetkellä veteraanien keski-ikä on 93 vuotta.

Me kaikki tunnemme ikääntymisen mukana kasvavat avuntarpeet. Sotiemme veteraanit -yhteisö haluaa tarjota kansamme kunniajäsenille arvokkaan loppuelämän vastuullisella varainkeruulla – tutustu kampanjoihimme, jossa voit auttaa veteraania, heidän puolisoitaan ja sekä sotaleskiä arkipäivän askareissa.

Auta veteraaneja hankkimalla heille tarvitsemansa lääkkeet

Iän karttuessa veteraanien lääkemäärä voi nousta merkittävästi. Vuonna 2002 (jolloin veteraaneja oli elossa 125 000) ehdotettiin, että sotaveteraanit saisivat samat valtion tuet, joita esimerkiksi sodissa vammautuneet saavat. Vaikka veteraanien määrä on pienentynyt merkittävästi 16 vuodessa, ei muutosta ole edelleenkään tullut.

Lääkkeet ovat suuri kulu veteraanien kuukausieläkkeessä. Uusia lääkkeitä tarvitsee hankkia kasvavan iän myötä useampia, mutta kuukausimenona lääkkeet saattavat viedä leijonanosan pienituloisen veteraanin kuukauden eläkkeestä. Valitettavan usein veteraanit käyttävät vanhentuneita lääkkeitä ja jättävät hankkimatta uudet lääkkeensä, sillä rahaa ei yksinkertaisesti ole. Voit auttaa veteraaneja lääkehankinnoissa  ja helpottaa heidän vanhuudenpäiviään. Tutustu lisää veteraanien lääkehankintoihin!

Tarve avulle on vahvasti läsnä

Sotiemme Veteraaneista yli puolet saa erittäin pientä eläkettä. Heidän bruttokuukausitulonsa on keskimäärin noin 1000€. Heidän puolisoidensa tulot ovat usein vieläkin pienemmät, noin 750€. Kasvavat kulut vanhuuden myötä nostavat tarvetta avulle – Sotiemme Veteraanit ansaitsevat arvokkaan elämän ehtoopuolen.

Lahjoittajana pystyt vaikuttamaan suoraan veteraanin, hänen puolisonsa ja leskensä arkeen. Suomen Sotaveteraaniliitto järjestävää vastuullista varainkeruuta Sotiemme Veteraanit -keräyksellä, jonka vaikutukset näkyvät veteraanien fyysisessä ja henkisessä hyvinvoinnissa. Lähde mukaan lääkelahjoittajaksi ja tutustu kampanjoihimme!

Lue myös:

Kaikkien veteraanien palvelut eivät ole vieläkään kunnossa

Juhlapuheiksi jäi veteraanien asia

Miksi yhä kerätään kun ei ole veteraaneja mutta miljoonia kylläkin!