Auta veteraania tunnuksen sielu

TUNNUKSEN SIELU
 
Kukka edustaa suomalaista naista, joka on kaunis ja vahva kukka – selvinnyt läpi historian kaikissa olosuhteissa, kaikkina aikoina.  

Tämä nimenomainen kukka on ojennettu suomalaiselle naiselle, joka on elänyt sodan keskellä kaikkensa antaen. Se on muistokukka edesmenneille. Se on kukka uudelle elämälle. – Kukka nousee keväällä, se kasvaa, elämä voittaa.

Veripisara.
Veri on suomalaisten, isänmaan, itsenäisyyden ja rauhan puolesta vuodattama veri. Se on suomalaisten sodassa kaatuneiden veri.  Se on myös kaatuneiden vihollisten veri.

Hikipisara.
Hiki on sotilaiden tuskan hiki. Se on rintamalla ja kotirintamalla olleiden naisten hiki. Hiki on valunut miesten töissä, lasten synnytyksissä, kasvatuksessa, perheen selviämisessä ja isänmaan puolesta tehdyn mittaamattoman arvokkaan työn tekemisessä. Pitkien päivien jälkeen kotisaunan lempeässä löylyissä on valunut, puhdistava helpotuksen hiki. Se on jälleenrakennuksen ahkera hiki.

Kyynel.
Kyynel on suuren surun kyynel. Se on kirvonnut suomalaisen naisen silmästä kaiken menetetyn vuoksi. – Rakas läheinen on kaatunut, koti on menetetty. Lapsuus, nuoruus, vanhuus, rauha on menetetty. Se on myös onnen ja helpotuksen kyynel. Mies tai oma poika on tullut kotiin. Sota on loppunut.

Lahjoita yksinäisyyttä vastaan

Lahjoita yksinäisten veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä sekä sotaleskien auttamiseksi!
Katso video →

Siirry lahjoittamaan

Lahjoita veteraanille lounas

Auta ja ilahduta veteraanien arkea tarjoamalla heille terveellinen ja monipuolinen lounas!
Katso video →

Siirry lahjoittamaan

Lahjoita veteraanille taksimatka

Auta veteraaneja arjen asioinnissa tarjoamalla taksimatka lääkäriin, apteekkiin tai kauppaan!
Katso video →

Siirry lahjoittamaan

Lahjoita veteraanin lääkekuluihin

Avusta sotiemme veteraaneja tukemalla heitä kalliiden lääkkeiden hankinnassa!
Katso video →

Siirry lahjoittamaan